,

Zo kom jij deskundig en professioneel over!

In eerdere items hebben we het er al over gehad hoe je zo aantrekkelijk mogelijk over kunt komen en hoe je een goede eerste indruk kunt maken. Hiernaast kan het ook heel gunstig zijn om op bepaalde momenten deskundig over te komen. Vandaag ga ik jou vertellen hoe jij zo deskundig mogelijk over kunt komen.

Deskundig over komen is erg belangrijk om een succesvol leven te leiden of je beroep uit te oefenen. Ik zal een voorbeeld geven waarom; Ik ga graag naar de schoonheidsspecialiste. Nu is het heel erg fijn wanneer zij er zelf verzorgd uit ziet en dit een aardig persoon is. Maar ik vind het vooral belangrijk dat mijn schoonheidsspecialiste deskundig is. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik na een gezichtsbehandeling een maand lang de deur niet uit kan. Mensen die hun kwaliteiten en successen downplayen worden vaak aardiger gevonden. Want mensen houden nu eenmaal van bescheidenheid. Maar als mijn schoonheidsspecialiste haar kwaliteiten niet over zou laten komen door zich deskundig op te stellen zou ik minder snel een afspraak met haar maken. Ondanks dat ze misschien wel de beste schoonheidsspecialiste op aarde zou zijn. Vandaag ga ik jou vertellen hoe jij zo deskundig mogelijk over kunt komen.

In het boek Social Psychology geschreven door Kenrick, Neuberg en CIaldini, uit de tijd dat ik nog psychologie studeerde, staat precies uitgelegd op basis van wetenschappelijk onderzoek hoe jij zo deskundig mogelijk over kunt komen. Met behulp van deze informatie heb ik vier nuttige tips opgesteld waarmee jij zo professioneel mogelijk kunt overkomen!

Tip 1:

Wanneer je deskundig wilt overkomen dan is het verstandig om je competenties uit te spreken (Holtgraves & Srull, 1989; Kacmar et al., 1992). Let er wel op dat je dit doet op momenten dat er een opening in het gesprek is om deze sterke kanten te benoemen. Een sollicitatiegesprek is hiervoor de perfecte setting. Hier wordt je specifiek gevraagd naar je competenties. Wees op dit moment dus niet bescheiden maar gebruik de mogelijkheid om te benoemen waar je goed in bent. Ook buiten sollicitatiegesprekken is het slim om je competenties uit te spreken en zijn er vaak openingen in het gesprek om dit subtiel te doen. In het geval van mijn schoonheidsspecialiste kan zij aan mij vertellen welke van haar behandelingen veel successen en tevredenheid opleveren wanneer ik om een huidadvies vraag. Wanneer mijn schoonheidsspecialiste vertelt over specifieke succesvolle behandeling bij klanten geeft dat mij vertrouwen in haar deskundigheid.

Tip 2:

Wanneer anderen ons aanraden vergroot dit  de mate waarop mensen ons als deskundig inschatten (Giacalone, 1985). Positieve woorden van een ander over ons komen nog sterker aan dan wanneer we positief over onszelf spreken. Wanneer je gaat solliciteren is het dus slim om een aanbevelingsbrief mee te nemen. Ook op LinkedIn kun je mensen uitnodigen om een referentie voor je te schrijven. Veel werkgevers en recruiters kijken hiernaar op LinkedIn wanneer ze een interessante kandidaat zoeken voor een functie. Wanneer je een eigen zaak hebt, zoals de eerdergenoemde schoonheidssalon, kan het helpen mensen te vragen om een positieve recensie op je website of social media achter te laten.

Tip 3:

Wanneer je competent wil overkomen helpt het om je als succesvol te presenteren (e.g., Bly et al., 1986; Korda, 1975). Er zijn een aantal manieren om dit te doen. Succesvolle mensen zijn bijvoorbeeld vaak te druk om gelijk terug te bellen en het is moeilijk om een afspraak met ze te plannen door de drukke agenda’s die zij hebben. Het is dus niet altijd verkeerd om een paar uurtjes te wachten voor je iemand terug belt voor een afspraak of om aan te geven dat je al een afspraak hebt staan wanneer je met iemand een afspraak probeert te plannen. Deze zaken kunnen ervoor zorgen dat jij juist succesvol en deskundig overkomt.

Tip 4.

Wanneer je competent wil overkomen helpt het om bepaalde attributen in te zetten die geassocieerd worden met deskundigheid (e.g., Bly et al., 1986; Korda, 1975). Om weer terug te komen op het voorbeeld van de schoonheidsspecialiste, zij zal deskundiger overkomen op haar klanten wanneer zij bedrijfskleding draagt. Ook is het verstandig dat zij haar diploma in de salon op een zichtbare plek hangt. Wanneer je afspraken hebt met externen kan het helpen om een luxere werktas en kantoorartikelen te gebruiken. Mensen associeren deze artikelen met professionaliteit en wanneer jij ze gebruikt zul jij weer deskundiger over komen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *