Lezingen

LEZINGEN & WEBINARS OVER PSYCHOLOGIE

LEZINGEN & WEBINARS OVER PSYCHOLOGIE

CUSTOM MADE LEZING

Ben jij op zoek naar een spreker of dagvoorzitter voor jouw event of congres? Naast mijn werk als GZ-psycholoog en online content creator geef ik ook lezingen en webinars! Op deze pagina vind je verschillende lezingen en webinars die ik aanbied. Staat het onderwerp waar jij naar op zoek bent er niet tussen. Geen nood! Stuur een bericht en dan bekijk ik of ik hier een custom made lezing of webinar over kan samenstellen.

VERBONDENHEID

Tijdens de Corona crisis is het voor veel mensen pittig om met elkaar verbonden te blijven. Maatregelen zoals thuiswerken en beperkt bezoek ontvangen leiden ertoe dat mensen sneller psychische klachten ontwikkelen. Dit is heel logisch want de behoefte tot het ervaren van verbondenheid is een universele psychologische basisbehoefte van de mens. Verbondenheid ervaren betekent voelen dat je geliefd bent, dat je steun kunt vinden bij de ander en dat je een onderdeel uit maakt van een groter geheel. In deze lezing vertel ik meer over de basisbehoefte verbondenheid en waarom hij zo belangrijk is. Daarnaast geef ik praktisch toepasbare tips waarmee jij de verbondenheid met anderen, in een team en/of groep, kunt vergoten. Deze lezing is zeer geschikt voor organisaties die op zoek zijn naar het vergroten van de onderlinge verbondenheid tussen collega’s ten tijde van Corona. 

DE INVLOED VAN SOCIALE MEDIA

Veel mensen nemen hun mobiele telefoon vandaag de dag zelfs mee naar de WC! Als zij hun mobiele telefoon even niet bij zich hebben voelen zij zich totaal onthand. En wanneer ze voor de twaalfde keer die dag hun Instagram checken zien ze weer een hoop “perfecte” mensen met “fantastische” levens langskomen. Wat is de invloed van al die schermtijd op je stemming? Kun je verslaafd raken aan je mobiele telefoon? In deze lezing vertel ik meer over wat al die schermtijd doet met hoe jij je voelt. Daarnaast leg ik uit waarom sociale media zo verslavend is. Aansluitend hierop geef ik praktisch toepasbare tips waarmee jij op een gezonde manier gebruik kan maken van social media en waarmee het jou gaat lukken om vaker “offline” te zijn.

HOW TO SELL YOUR SCIENCE

Jaarlijks worden er miljoenen wetenschappelijke artikelen gepubliceerd. Helaas blijven veel van deze onderzoeksresultaten een groot mysterie voor het grote publiek en worden mensen dagelijks overspoeld met fake news. Het gaat helaas niet altijd om wat je zegt maar vooral om hoe je het zegt wanneer je informatie wilt overbrengen. In deze presentatie richt ik me voornamelijk op wetenschappers en leg ik uit hoe zij hun onderzoeksresultaten toegankelijk kunnen maken voor het grote publiek. Dit leg ik uit door gebruik te maken van zowel traditionele media als nieuwe media. Deze lezing is zeer geschikt voor onderzoekers en wetenschappers die hun bevindingen met het grote publiek willen delen.

EEN LEZING BOEKEN? NEEM NU CONTACT OP MET PSYCHOLOOG NAJLA!

Lezingen zijn zowel in het Engels als in het Nederlands mogelijk.