Lezingen

LEZINGEN & WEBINARS OVER PSYCHOLOGIE

LEZINGEN & WEBINARS OVER PSYCHOLOGIE

CUSTOM MADE LEZING

Ben jij op zoek naar een spreker of dagvoorzitter voor jouw event of congres? Naast mijn werk als GZ-psycholoog en online content creator geef ik ook lezingen en webinars! Op deze pagina vind je verschillende lezingen en webinars die ik aanbied. Staat het onderwerp waar jij naar op zoek bent er niet tussen. Geen nood! Stuur een bericht en dan bekijk ik of ik hier een custom made lezing of webinar over kan samenstellen.

VERBONDENHEID

Voor veel teams het pittig om met elkaar verbonden te blijven. Zeker omdat mensen na de corona crisis meer thuis zijn gaan werken en hierdoor minder met elkaar in contact komen. Thuiswerken en beperkt met elkaar in contact komen leidt ertoe dat mensen sneller psychische klachten ontwikkelen. Dit is heel logisch want de behoefte tot het ervaren van verbondenheid is een universele psychologische basisbehoefte van de mens. Verbondenheid ervaren betekent voelen dat je geliefd bent, dat je steun kunt vinden bij de ander en dat je een onderdeel uit maakt van een groter geheel. In deze lezing vertel ik meer over de basisbehoefte verbondenheid en waarom hij zo belangrijk is. Daarnaast geef ik praktisch toepasbare tips waarmee jij de verbondenheid met anderen, in een team en/of groep, kunt vergoten. Deze lezing is zeer geschikt voor organisaties die op zoek zijn naar het vergroten van de onderlinge verbondenheid tussen medewerkers. 

DE INVLOED VAN SOCIALE MEDIA

Veel mensen nemen hun mobiele telefoon vandaag de dag zelfs mee naar de WC! Als zij hun mobiele telefoon even niet bij zich hebben voelen zij zich totaal onthand. En wanneer ze voor de twaalfde keer die dag hun Instagram checken zien ze weer een hoop “perfecte” mensen met “fantastische” levens langskomen. Wat is de invloed van al die schermtijd op je stemming? Word je onzeker van al die perfecte plaatjes? Welke druk geeft de continue bereikbaarheid? Kun je verslaafd raken aan je mobiele telefoon? In deze lezing beantwoord ik deze vragen en vertel ik meer over wat al die schermtijd doet met hoe jij je voelt. Daarnaast leg ik uit waarom sociale media zo verslavend is. Aansluitend hierop geef ik praktisch toepasbare tips waarmee jij op een gezonde manier gebruik kan maken van social media en waarmee het jou gaat lukken om vaker “offline” te zijn.

DE MENTALE GEZONDHEID VAN JONGEREN

De mentale gezondheidsklachten van jongeren zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Er zijn ruim 2,7 miljoen jongeren in Nederland tussen de 12 en de 25 jaar oud.  Één op de drie jongeren geeft aan mentale geszondheidsklachten te ervaren. Dit is dus een grote groep! Er zijn lange wachtlijsten voor jongeren om de juiste hulp te krijgen. De Corona crisis heeft ervoor gezorgd dat veel jongeren een achterstand hebben opgelopen. Veel jongeren ervaren prestatiedruk vanuit hun ouders en de maatschappij. Perfecte plaatjes op social media vliegen de jongeren om de oren waardoor het soms lijkt alsof iedereen anders het goed voor elkaar heeft. Voor veel jongeren rust er nog een taboe op het praten over psychische problemen. Hierdoor lopen zij vaak alleen rond met hun problemen. Hoe het gaat met de jongeren in Nederland, waarom het zo lastig is om te praten over mentale gezondheidsklachten en hoe deze jongeren ondersteund kunnen worden bespreek ik in deze lezing. Als inspirerende toevoeging aan deze lezing bestaat de mogelijkheid om ervaringsdeskundige Vivian Wezenberg uit te nodigen om haar ervaringsverhaal te delen.

EEN LEZING BOEKEN? NEEM NU CONTACT OP MET PSYCHOLOOG NAJLA!

Lezingen zijn zowel in het Engels als in het Nederlands mogelijk.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.