Blog

Zo eet jij nooit meer te veel (of te weinig) !

Blog / Video's

Zo eet jij nooit meer te veel (of te weinig) !

Vandaag ga ik je laten zien hoe jij je tafel zo kunt dekken zodat je de kans op over-eten zo min mogelijk maakt! Wil jij juist je eetlust verhogen? Dan zijn deze tips ook handig! Uit wetenschappelijk onderzoek van Koert van Ittersum en Brian Wansink uit 2012 komen namelijk een aantal simpele hacks die je kunt gebruiken als je de tafel dekt en jij je voedselinname wil aanpassen. Ik heb er drie voor je op een rijtje gezet!

1) Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat je minder opschept als je kleinere borden of kommen gebruikt dan wanneer je grotere borden/ gebruikt.  Wanneer je hele grote borden gebruikt is de kans groot dat jij te veel opschept. Wanneer je hele kleine borden gebruikt is de kans weer groot dat je te weinig opschept. Ga dus op zoek naar een bord met een gemiddelde maat.

2) Wil jij minder eten? Zorg er dan voor dat je bord/kom en je tafelkleed of placemat zo min mogelijk contrasteren.  Wanneer dit het geval is zul je minder opscheppen!

3) Wat contrast betreft kun je nog een andere simpele hack toepassen. Uit onderzoek blijkt dat wanneer je voedsel en de kleur van je bord contrasteren je minder eet. Staat er vanavond pasta met tomatensaus op het menu? Serveer dit dan op een wit bord. Een aspergesoep kan bijvoorbeeld weer beter worden geserveerd in een donkere kom.

 

Schrijf hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *