Blog

Vindt hij/zij jou ook leuk? Doe de test!

Blog / Video's

Vindt hij/zij jou ook leuk? Doe de test!

Soms is het zo verwarrend. Jij vindt iemand leuk maar je krijgt er maar geen hoogte van of die persoon jou ook leuk vindt. Gelukkig was daar onderzoeker Fisher die samen met haar collega’s in 2002 uitgebreid psychofysiologisch onderzoek heeft gedaan naar hoe je er achter komt of iemand wel of niet verliefd op je is. Zij kwam uit op dertien kenmerken. Vandaag deel ik hier vijf van met jou. Dus wil jij weten of jouw lover jou ook leuk vindt? Pak dan je checklist erbij!

  • Verliefde mensen passen hun bezigheden, kleding en gewoonten aan om beschikbaar te worden. Een heel duidelijk teken dat iemand jou leuk vindt is dus dat die persoon tijd voor jou vrij maakt. Verliefde mensen rijden zelfs met een omweg naar school als dat de kans vergroot dat zij hun geliefde tegen komen. Is de persoon die jij leuk vindt telkens te druk of doet hij/zij weinig moeite om tijd met jou door te brengen? Dan is dit helaas een teken dat hij/zij niet verliefd is.
  • Een verliefd persoon verlangt naar emotionele vereniging. Dit betekent dat hij/zij de persoon die hij/zij leuk vindt door en door wilt kennen. Wanneer jouw lover dus super veel vragen aan jou stelt over jouw werk, familie en hobby’s en echt moeite neemt om jou beter te leren kennen dan is dit een goed teken!
  • Wanneer iemand verliefd is dan is er ook sprake van seksueel verlangen. Maar alleen een seksueel verlangen is niet voldoende! Dit gaat bij verliefdheid namelijk samen met gevoelens van bezitterigheid en jaloezie. Dat iemand met je naar bed wil is dus geen teken van verliefdheid wanneer deze persoon het prima vindt dat jij dat ook doet met anderen. Ook is bij verliefdheid het verlangen naar emotionele vereniging, dus elkaar goed leren kennen, groter dan het verlangen naar seksuele vereniging. Dit betekent dat verliefden het belangrijker vinden dat de ander ook van hem of haar houdt dan dat er seks is.
  • Wanneer verliefde mensen worden afgewezen door hun geliefde dan nemen romantische gevoelens juist toe. Dus stel jij hebt een appje niet beantwoord dan zal dit er niet voor zorgen dat de liefde afneemt maar dan kan dit er zelfs voor zorgen dat de liefde toeneemt. Wanneer iemand je nog berichtjes stuurt, ondanks dat jij er niet op in gaat, dan is dit ook een teken dat die persoon verliefd op je is.
  • Verliefde mensen richten zich vooral op de positieve kenmerken van hun geliefde. Kun jij in de ogen van een ander dus niks fout doen, worden alle fouten vergeven, vindt hij/zij jou een talent in alles? Dan is dit een teken dat die persoon toch wel echt verliefd op jou is.

Ik ben heel erg benieuwd of jij nu een bevestiging hebt dat jouw lover tot over zijn of haar oren op jou verliefd is of dat jij nu eindigt met een gebroken hart. Laat dat even hieronder achter in de reacties. Bekijk ook even mijn andere blog posts video’s over de liefde. Hier heb op mijn YouTube kanaal een afspeellijst over gemaakt. Ik vertel hier hoe jij iemand verliefd op jou kan laten worden en wat jij kan doen tegen liefdesverdriet. Ben jij er toch nog niet over uit of de persoon die jij leuk vindt verliefd op je is? En wil je ook de overige acht kenmerken weten, laat dat dan ook even weten in de reacties. Dan kan ik een vervolgvideo op deze video daarover maken.

 

Bron: http://66.199.228.237/Sexual_Addiction/defining_the_brainsystems_of_lust_attchment_love.pdf

Schrijf hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *