Blog

Relatietip: Geef je relatie een boost!

Blog / Video's

Relatietip: Geef je relatie een boost!

In veel relaties liggen routine en verveling op de loer wanneer de eerste vlinders zijn verdwenen. Dit kan er voor zorgen dat je relatie in een sleur komt. Vandaag ga ik jullie een huiswerkopdracht leren vanuit de relatietherapie waarmee je uit de sleur kan komen en waarmee je weer plezier in je relatie kunt brengen.

In het begin van een relatie zijn mensen nog volop gemotiveerd om speciale en romantische uitjes te plannen. Vaak zie je dat dit in veel relaties stukken minder wordt hoe langer het stel samen is. Ook volle agenda’s kunnen een boosdoener zijn. Veel mensen denken dat wanneer je in relatietherapie gaat, je alleen leert werken aan de problemen die er in de relatie spelen. Veel relatietherapeuten weten, het is in een goede relatie net zo belangrijk om samen plezier te kunnen maken als om goed om te kunnen gaan met problemen. Deze huiswerkopdracht wordt dan ook vaak gegeven aan stelletjes om weer plezier te brengen in hun relatie.

Stap 1

Jij en je partner gaan afzonderlijk van elkaar tien wenskaarten maken. Dit zijn kaarten waarop jij en je partner activiteiten opschrijven waarvan jullie het leuk zouden vinden dat jouw partner het zou doen en activiteiten om samen te doen. Dit kunnen dus activiteiten zijn waarvan jij het leuk zou vinden als jouw partner het voor jou zou doen of activiteiten om samen te doen. Je schrijft dus per kaart, een activiteit op.

Denk goed na over je wensen! Misschien waren dit bijzondere dingen die jullie deden toen jullie elkaar net leerden kennen of kleine dingen waarvan je kriebels in je buik krijgt als hij of zij het voor je doet.

Een voorbeeld van een activiteit die jouw partner voor jou zou kunnen doen is; een mooie bos bloemen voor je meenemen.

Een voorbeeld van een activiteit die jullie samen zouden kunnen doen is; samen een boswandeling maken.

Stap 2

Vertel niet aan je partner wat er op de wenskaarten staat. Stop de wenskaarten dichtgevouwen in een doosje. Overhandig onderling de doosjes met wenskaarten aan elkaar.

Let op! Zorg er voor dat er twee afzonderlijke doosjes zijn waarvan het duidelijk is bij welke persoon de wenskaarten horen om vergissingen te voorkomen.

Stap 3

Spreek met elkaar af om iedere week minstens twee van de activiteiten van de wenskaarten uit te voeren. Wanneer jij uit het doosje een wenskaart trekt waarvan het je niet lukt om hem die dag uit te voeren of wanneer je er geen zin in hebt, trek dan een andere kaart. Ga dan door tot je een wenskaart trekt die je die dag op een positieve manier tot uitvoering kunt brengen.

Tot slot rest mij niks om jullie heel veel plezier te wensen! Geniet van de verassingen, fijne activiteiten en leuke uitjes die op je pad gaan komen!

Schrijf hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *