Blog

Mijn top 3 documentaires – 2019

Blog / Video's

Mijn top 3 documentaires – 2019

In deze nieuwe video deel ik mijn drie favoriete documentaires die in 2019 zijn uitgekomen. Deze documentaires hebben allemaal een link met psychologie.

Tip 1: Three identical Strangers

De eerste documentaire heet Three identical Strangers waar je het verhaal van een drieling volgt. Zij kwamen er pas op latere leeftijd per toeval achter dat zij een onderdeel van een drieling zijn. Via hun adoptiebureau blijken zij onderdeel te zijn van een mysterieus wetenschappelijk onderzoek. Ik heb deze documentaire gehuurd via KPN.

Tip 2: Marvel Harris: Alles is nu

De tweede documentaire heet Marvel Harris: Alles is nu. De 24-jarige Marvel Harris werd geboren als vrouw, maar voelt zich niet zo. Hij voelt zich ook geen man, maar weet wel dat hij er liever als man uitziet. In deze documentaire volg je zijn transitie. Deze heb ik bekeken via Videoland.

Tip 3: Brené Brown: The call to courage

Tot slot bespreek ik de documentaire Brené Brown: The call to courage. De documentaire toont Brené Brown terwijl ze bespreekt wat er nodig is om moed te kiezen boven comfort in de hedendaagse cultuur. Deze documentaire heb ik bekeken via Netflix.

Klik in de tekst op de naam van de documentaire in het blauw en dan word je direct naar de trailer gebracht! 

Dit artikel is geschreven door Najla Edriouch, BIG-geregistreerd GZ-psycholoog en oprichter van dit platform.

Schrijf hier je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *